

Pizza – jak zrobić, by była smaczna i zdrowa
Pizza to danie wywodzące się z Włoch, a wzmianki o pierwszych pizzeriach pochodzą z Neapolu. To cienki placek z ciasta drożdżowego, posmarowany sosem pomidorowym i posypany startym serem i ziołami….
Pizza to danie wywodzące się z Włoch, a wzmianki o pierwszych pizzeriach pochodzą z Neapolu. To cienki placek z ciasta drożdżowego, posmarowany sosem pomidorowym i posypany startym serem i ziołami….
W lutym gościmy w naszych kuchniach pora, pietruszkę, kapustę i jabłka – więcej o ich właściwościach przeczytacie TU (klik), a dziś proponujemy Wam przepisy na wykorzystanie tych darów natury w…
Kontynuując nasze noworoczne wyzwanie warzywno-owocowe, dziś zachęcamy do zaplanowania na luty większych zapasów takich warzyw jak: kapusta, por, pietrusza. Natomiast lutowym owocem, po styczniowym awokado jest jabłko. O ile kapusta,…
Dziś świętujemy Dzień Pozytywnego Myślenia. Czy pozytywne myślenie ma jakikolwiek wpływ na nasze zdrowie czy dietę? Zdecydowanie tak! Nastawienie – oczywiście to przepełnione dobrą energią – jest kluczem do tego,…
Zima w pełni, więc nasz organizm potrzebuje naturalnych substancji, które pomogą go rozgrzać od środka. Szczególnie po całym dniu spędzonym na nartach, sankach czy łyżwach. Wiemy, że w takich sytuacjach…
Magnez to pierwiastek pełniący wiele znaczących funkcji w naszym organizmie. Jest niezbędny do prawidłowego przesyłania sygnałów w układzie nerwowym, ale funkcjonowania procesów wewnątrzkomórkowych. Nie może go zabraknąć, jeśli chcemy mieć…
23 stycznia mamy nietypowe święto „Dzień bez Opakowań Foliowych”. Inicjatywa ta ma już kilka lat, zrodziła się z miłości do środowiska, choć poza pro-ekologicznymi aspektami, pozytywnie wpływa na inne obszary…
Ach ta ruda marchewka. Królowa polskiej kuchni! Co prawda dzieli tron z kapustą kiszoną, ale akurat z pomarańczową damą mamy pewnie częściej do czynienia. Na słono, na słodko, na zimno…