„Twarożek” z nerkowców

Doskonale każdy zna smak świeżego twarożku z chrupiącymi warzywami: rzodkiewką i szczypiorkiem, szczególnie o wiosennym poranku.. ** Rozpoczynając przygodę z roślinnym odżywianiem, nie sądziłam, że kiedykolwiek spróbuje coś tak podobnego…

Czytaj dalej

Kokosowe curry

Hinduskie Curry z mnóstwem orientalnych przypraw takich jak: kmin rzymski, imbir, kolendra, kurkuma, chilli.. Potrawa mocno rozgrzewająca ! 🙂  Wydawałoby się, że nadaje się wyłącznie na jesienną, zimową porę lecz…

Czytaj dalej

Cudowny imbir

 Zingiber officinale Bulwiaste kłącze z rodziny Zingiberaceae, cudowna przyprawa i wspaniała roślina lecznica. Znana w Azji od 3 tysięcy lat, skąd właściwie pochodzi.. Ceniona w kuchni na całym świecie za…

Czytaj dalej

Pierwszy talerzyk dziecka

Przez pierwsze pół roku maleństwo potrzebuje wyłącznie mleko matki. Po tym okresie zaczyna zaglądać w talerz mamusi. Podawanie stałych posiłków nie wyklucza pokarmu naturalnego, który zaleca się podawać nawet do…

Czytaj dalej

Gryczane „Pancakes”

„Pancakes – amerykańskie puszyste placuszki.. ! Świetny pomysł na szybkie i smaczne śniadanko 🙂 Naszym celem jest zdrowie i dobre samopoczucie dlatego nasza wersja została nieco zmodyfikowana w porównaniu z…

Czytaj dalej

Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy – eliksir zdrowia i urody 🙂 Ma dobroczynny wpływ na nasze zdrowie, jak i na naszą urodę. Działa profilaktycznie i leczniczo w przypadku wielu chorób. Przez wieki stosowany…

Czytaj dalej

Naturalnie na ból

Kontynuacja artykułu http://farmaswietokrzyska.pl/pl/blog/choroby/naturalnie-na-bol.html  Co zatem zrobić gdy boli? Już wiemy, że tabletki przeciwbólowe nie są obojętne dla naszego organizmu. Najpierw były leki naturalne.. jest bardzo dużo, łatwo dostępnych, wokół nas substancji…

Czytaj dalej

Ból

BÓL – przykre doznanie zmysłowe i emocjonalne. W zależności od swojej intensywności jest w stanie wywołać zakłopotanie, ogólne rozbicie, niepokój niekiedy nas paraliżuje.. Najczęściej towarzyszącym bólem jest ból głowy, u…

Czytaj dalej