Media o nas
- Marzec 2021
- Luty 2021
- Styczeń 2021
- Grudzień 2020
Wirus oznacza boom na eko jedzenie i roślinne zamienniki – Rzeczpospolita (29 grudnia 2020)
Żywność wegańska. Czy to tylko chwilowy wzrost popularności? – mamstartup.pl (23 grudnia 2020)
Z miłości do eko jakości – CASE STUDY AKCJI CSR -csr.expert (7 grudnia 2020)
Kiszonki od Farmy Świętokrzyskiej na półkach Lidla – dlahandlu.pl (7 grudnia 2020)
- Listopad 2020
- Październik 2020
- Maj 2020
- Kwiecień 2020
- Marzec 2020
- Luty 2020
Dieta nie tylko dla menedżerów. Co jeść, aby poprawić pracę mózgu? – Biznes tuba (29 lutego 2020)
Media społecznościowe a dieta. Mogą mieć pozytywny wpływ – Biznes tuba (21 lutego 2020)
Farma Świętokrzyska – lider rynku żywności BIO pomaga małym producentom – Biznes tuba (14 lutego 2020)
Farma ŚWIĘTOKRZYSKA nie zwalnia tempa – Życie rolnika (12 lutego 2020) - Styczeń 2020
- Biznes tuba (11 grudnia 2019)
- Biznes Tuba (7 grudnia 2019)
- Bio Kurier (6 grudnia 2019)
- Eko Dostawcy (4 grudnia 2019)
- Rzeczpospolita (2 grudnia 2019)
- Eko Dostawcy (wrzesień/październik 2019)
- Gazeta Ostrowiecka (28.10.2019)
- e-organicleaf.com
- Gazeta Ostrowiecka, 9 września 2019
- Bio Kurier, 29 lipca 2019
- Gazeta Ostrowiecka, 22 lipca 2019
- Portal Spożywczy, 3 lipca 2019
- Wysokie Obcasy, 1 czerwca 2019
- Gazeta Ostrowiecka, 14 lutego 2019
- Polska smakuje
- Świętokrzyski portal rolny, październik 2018
- Ekodostawcy, listopad 2018
- Warzywa i Owoce Miękkie, październik 2018
- Ekodostawcy, wrzesień 2018
- Katalog Organic RIJK ZWAAN
- Warzywa, 7/2018
- Ekodostawcy
- Natura, 2/2018
- Vege Viva, czerwiec 2018
- EkoDostawcy, luty 2018
- Biu Kurier, luty 2018
- Echo Ostrowieckie, 23 lutego 2018
- Gazeta Ostrowiecka, luty 2018
- Ekodostawcy, styczeń 2018
- Ryneczek Lidla, styczeń 2018
- Gotuj w stylu eko, wydanie jesienne nr 2 2017
- Eko dostawcy, listopad 2017
- Gotuj w stylu EKO, sierpień 2017
- Gotuj w stylu Eko, lato 2017
- Fakty 2015
- wGospodarce – Po co jeść suple skoro jest Farma Świętokrzyska
…Co więc robić, aby być zdrowym? Każdy doskonale to wie – jesteś tym, co jesz, zatem jeśli chcesz być zdrowy, zdrowo jedz. Zdrowa żywność kojarzy nam się jednak z wysiłkiem – wszystkie dostępne powszechnie produkty są albo pryskane, albo przetworzone, albo konserwowane, ażeby dostać jabłko wyhodowane w pełni tradycjonalnie, po staremu, co w dzisiejszych czasach określa się „ekologicznie” trzeba się nabiegać po mieście, albo znać nie wiadomo kogo. A to nieprawda. Żywność tradycyjną można znaleźć niemal w skrzynce pocztowej – bez wychodzenia z domu. Wystarczy znaleźć farmę, która działa internetowo, czy też wysyłkowo. I tak na przykład Farma Świętokrzyska http://farmaswietokrzyska.pl/. Prowadzona przez trójkę młodych ludzi, którzy poszli pod prąd – zamiast uciekać ze wsi do większego ośrodka, uciekli z tegoż ośrodka na wieś. Ich produkty są w pełni „eko”, bo jak twierdzą tradycyjne rolnictwo to ich pasja…Cały artykuł - Gwarancja dobrego smaku
Farma Świętokrzyska. Ich specjalność to ekologiczne warzywa
Soczysty jarmuż, krucha marchewka, pikantne rzodkiewki czy świeża sałata to tylko niektóre z warzyw oferowanych przez Farmę Świętokrzyską. Gospodarstwo położone jest wśród łąk i lasów powiatu ostrowieckiego, w województwie świętokrzyskim.
Wśród warzyw uprawianych na Farmie Świętokrzyskiej znajdziemy: ziemniaki, dynię pomarańczową orange oraz dynię Hokkaido, marchew, cebulę, buraka ćwikłowego, cukinię, pietruszkę, jarmuż, kapustę białą i czerwoną, pory, ogórki, czosnek, bób, pomidory, truskawki, szpinak oraz sałaty. Wszystko w jakości BIO.
- Bio lurker 3/2014
- Czasopismo „Warzywa 7/2012
- Książka lek.med. Tomasza Nocunia
- Czasopismo „Warzywa 7/2013
- Miesięcznik „Aktualności rolnicze”
Karol Gębka rozmowa z Radio WNET
Okrasa łamie przepisy – Ekologiczne nowalijki
Okrasa łamie przepisy – Bio warzywa na stół
Okrasa łamie przepisy – Mięsne przysmaki… z warzyw
Rolnicy i przetwórcy opowiadają o swoich doświadczeniach z produkcją ekologiczną.
Dzieci wiedzą co dobre! – Jemy Eko
Carrefour Polska podpisuje kontrakty farmerskie z rolnikami