Media o nas

  • Eko dostawcy, listopad 2017
  • Fakty 2015
  • wGospodarce – Po co jeść suple skoro jest Farma Świętokrzyska

    …Co więc robić, aby być zdrowym? Każdy doskonale to wie – jesteś tym, co jesz, zatem jeśli chcesz być zdrowy, zdrowo jedz. Zdrowa żywność kojarzy nam się jednak z wysiłkiem – wszystkie dostępne powszechnie produkty są albo pryskane, albo przetworzone, albo konserwowane, ażeby dostać jabłko wyhodowane w pełni tradycjonalnie, po staremu, co w dzisiejszych czasach określa się „ekologicznie” trzeba się nabiegać po mieście, albo znać nie wiadomo kogo. A to nieprawda. Żywność tradycyjną można znaleźć niemal w skrzynce pocztowej – bez wychodzenia z domu. Wystarczy znaleźć farmę, która działa internetowo, czy też wysyłkowo. I tak na przykład Farma Świętokrzyska http://farmaswietokrzyska.pl/. Prowadzona przez trójkę młodych ludzi, którzy poszli pod prąd – zamiast uciekać ze wsi do większego ośrodka, uciekli z tegoż ośrodka na wieś. Ich produkty są w pełni „eko”, bo jak twierdzą tradycyjne rolnictwo to ich pasja…Cały artykuł

  • Gwarancja dobrego smaku

    Farma Świętokrzyska. Ich specjalność to ekologiczne warzywa

    Soczysty jarmuż, krucha marchewka, pikantne rzodkiewki czy świeża sałata to tylko niektóre z warzyw oferowanych przez Farmę Świętokrzyską. Gospodarstwo położone jest wśród łąk i lasów powiatu ostrowieckiego, w województwie świętokrzyskim.

    Wśród warzyw uprawianych na Farmie Świętokrzyskiej znajdziemy: ziemniaki, dynię pomarańczową orange oraz dynię Hokkaido, marchew, cebulę, buraka ćwikłowego, cukinię, pietruszkę, jarmuż, kapustę białą i czerwoną, pory, ogórki, czosnek, bób, pomidory, truskawki, szpinak oraz sałaty. Wszystko w jakości BIO.

    Cały artykuł

  • Bio lurker 3/2014

  • Czasopismo „Warzywa 7/2012

  • Książka lek.med. Tomasza Nocunia

  • Czasopismo „Warzywa 7/2013
  • Miesięcznik „Aktualności rolnicze”

Podziel się...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page