Dziś przepis na pyszną sałatkę, dosłownie “surowa bomba witaminowa” J # Truskawki Ten sezonowy przysmak, kochany przez każdego z nas J W szczycie sezonu zajadamy się nimi każdego dnia i dodawalibyśmy je…
Wiosna w naszej roślinnej kuchni w pełni. Sezon botwinkowy rozpoczęty! Promienie słońca wdzierają się przez nasze okna, wraz z dużą dawką codziennej energii ! Dzielimy się z Wami przepisem na…
Mleczko kokosowe, tapioka, wiśnie, daktyle Kompozycji na roślinny deser jest mnóstwo, zabawa przy tym jest ogromna, w kółko odkrywamy coś nowego J Nasze podniebienia są już mocno rozpieszczone J Znacie Tapiokę?…
Z pewnością najlepiej nam znanym produktem sojowym jest Tofu – twarożek sojowy otrzymany przez koagulację mleka sojowego. Znacznie mniej popularnym produktem jest Natto – fermentowane ziarna soi bakteriami Bacillus…
Doskonale każdy zna smak świeżego twarożku z chrupiącymi warzywami: rzodkiewką i szczypiorkiem, szczególnie o wiosennym poranku.. ** Rozpoczynając przygodę z roślinnym odżywianiem, nie sądziłam, że kiedykolwiek spróbuje coś tak podobnego…
Hinduskie Curry z mnóstwem orientalnych przypraw takich jak: kmin rzymski, imbir, kolendra, kurkuma, chilli.. Potrawa mocno rozgrzewająca ! 🙂 Wydawałoby się, że nadaje się wyłącznie na jesienną, zimową porę lecz…
“Pancakes – amerykańskie puszyste placuszki.. ! Świetny pomysł na szybkie i smaczne śniadanko 🙂 Naszym celem jest zdrowie i dobre samopoczucie dlatego nasza wersja została nieco zmodyfikowana w porównaniu z…
Pudding – potrawa kuchni angielskiej o kremowej/puszystej konsystencji. … Nasionka chia – małe czarne nasionka szałwi hiszpańskiej, naturalnie występująca w Ameryce Południowej. “Chia” znaczy siła (w języku Majów). Należą do…