Przez codzienne wybory żywieniowe możemy zmieniać świat – wszystko zaczyna się od naszego talerza.
Dostarczając na rynek lokalne, zdrowe, ekologiczne produkty, wyprodukowane z dbałością o glebę, wodę i powietrze, dbamy o Wasze zdrowie.
Szerzymy też wiedzę o tym, co dla nas ważne: ekologia, natura i zdrowie.
Składamy hołd pierwszym ekologom
Idea rolnictwa ekologicznego została stworzona przez grupę entuzjastów. Sprzedawali oni pełnowartościowe warzywa i owoce, uprawiane z poszanowaniem środowiska, w najbliższej społeczności.
Istotną rolę odgrywało odpowiednie traktowanie ziemi – nawożenie naturalnym kompostem, zasiew jesienią specjalnych roślin, różnorodność upraw i płodozmian. Nie było problemu pestycydów i certyfikatów, ponieważ rolnik miał zakorzenione przekonanie, że uprawa ziemi jest powołaniem.
W naszej firmie składamy hołd pierwszym ekologom. Pielęgnujemy ich ideę poprzez szacunek dla ziemi, miłość do natury, troskę o najwyższą wartość odżywczą wytwarzanych produktów oraz dzielenie się wiedzą o ekologii.
Nasze warzywa i owoce wytwarzamy z sercem, dlatego są cenione m.in. przez producentów organicznej żywności dla niemowląt.
Stawiamy na sezonowość i lokalność
Produkty sezonowe mają najwięcej składników odżywczych. Czas między zbiorem warzyw i owoców, a momentem ich spożycia powinien być jak najkrótszy.
Już po 3 dniach warzywa i owoce tracą wiele wartości odżywczych. Dlatego oferujemy produkty wyłącznie z własnych upraw, gwarantując minimalny czas między zbiorem, a realizacją zamówienia. Bez zbędnych pośredników i niepotrzebnych marż.
Szerzymy wiedzę
Zdrowie na talerzu – tłumaczymy Wam, czym jest. Dlatego tworzymy treści, z których dowiecie się co warto jeść i dlaczego. Realizujemy też badania. Nasz raport „Trendy w ekozakupach Polaków” tłumaczy, jak Polacy rozumieją ekologię i dlaczego stawiają na produkty ekologiczne.