Doskonale wiemy jak je lubimy, gdy jeszcze okazuje się, że są zdrowe, to nie można przestać ich jeść J Kochamy je my i kochają nasze dzieci ! … Przedstawiamy Wam kilka prostych…
Kokos, a dokładniej otrzymywane z niego wiórki kokosowe, idealnie nadają się do różnorodnych dań! Używane do słodkości, są idealnym zamiennikiem tłuszczu (pochodzenia zwierzęcego jak i wszelkich rafinowanych olejów), które popularnie…
Boczniak ostrygowaty – swoje korzenie ma w Chinach, lecz obecnie uprawiany jest na całym świecie. Naturalnie możemy go spotkać na pniakach topolowych i wierzbowych. Czerpiąc pokarm z pnia drzewa,…
Kotleciki, kotlety jak kto woli, ulepione duże, małe bez znaczenia ale mega zdrowe i mega pyszne ! 🙂 Może staracie się spożywać jak najwięcej, najcenniejszego, zielonego, dziwnie wyglądającego, kapustowatego warzywa,…
Mowa o kruchym spodzie pokrytym dużą ilością jabłuszek, o ukochanej szarlotce! 🙂 Jedno z najbardziej popularnych ciast, kojarzone z wypiekami naszych babć! Z chęcią dzielimy się z Wami tą cudowną…
..*** stroni od cebuli, A cebula doń się czuli: “Mój ***, mój czerwony, Czybyś nie chciał takiej żony?” *** tylko nos zatyka: “Niech no pani prędzej zmyka, Ja chcę żonę…
“Brownie” – słowo znaczące “duszek” lub “krasnoludek” z języka angielskiego, a prawdopodobnie zdrobnienie od słowa “brown”. Czekoladowe ciasto lub ciasteczka, typowe w kuchni amerykańskiej, idealny dodatek do kawy lub herbaty.…
Hummus – przysmak kuchni arabskiej, pochodzący z Libanu. Prosta w wykonaniu, jej magiczne składniki pozwalają na uzyskanie niezapomnianego smaku. Coraz bardziej popularna, zimna przystawka jak również podana na ciepło…