Mleko roślinne obchodzi dziś swoje święto – na 22 sierpnia został wyznaczony światowy dzień mleka roślinnego. Po co i dlaczego? Jest ku temu kilka powodów. Jak samemu zrobić mleko roślinne?…
Ćwikła, barszcz, botwinka… a może carpaccio z buraka? Jakkolwiek byście go nie zjedli, na pewno wyjdzie Wam na zdrowie. Buraki to wspaniałe źródło witamin i minerałów, które korzystnie wpływają na…
Zielone warzywa to cenne źródło chlorofilu. Wielokrotnie wspominaliśmy, jak ważne jest sięganie po ten dar natury, ale dziś przypomnijmy, co chlorofil potrafi zdziałać w naszym organizmie. oczyszcza organizm z toksyn,…
Dynia hokkaido jest to najlepsza dynia na świecie – oczywiście moim zdaniem, choć wiem, że wiele osób się ze mną zgodzi. Pół żartem, pół serio… największą jej zaletą jest to,…
Jednymi z najstarszych spożywczych grzybów świata są grzyby mun, o delikatnym smaku i ciekawej konsystencji. Występują na każdym kontynencie, jednak jako dodatek kulinarny najbardziej są cenione w krajach azjatyckich, szczególnie…
Zielony ogórek to częsty bywalec naszych kuchni! Kroimy na kanapki, dodajemy do sałatek czy robimy mizerię. Na szczęście coraz więcej osób sięga po ogórki, by nie tylko je zakisić czy…
Kapusta to znane od dawien dawna warzywo, którego właściwości smakowe i lecznicze mogą zadziwiać. W Polsce kojarzona najczęściej z bigosem, pierogami z kapustą i grzybami, kapuśniakiem lub po prostu młodą…
I dziś kolejna smaczna propozycja prosto z Farmy dla zabieganych, dla tych co chcą spróbować nowych smaków, dla wszystkich chcących wypocząć i oczywiście dla każdego, kto dba o zdrowie. Mus buraczano-orzechowy.…