Jak dobrze pożegnać stary rok i powitać nowy? Z bliskimi, w dobrym nastroju i… przy dobrej strawie! Czy tarta wegetariańska może być dobrym pomysłem na całonocną ipmrezę sylwestrową? Jak najbardziej!…
Święta tuż tuż a my ciągle zabiegani? Mamy nadzieję, że jednak nie i odnajdujecie czas na przedświąteczne przyjemności, a nie tylko gotowanie, sprzątanie i szukanie prezentów. 🙂 Dla tych, którzy…
Pierogi wigilijne zwykle serwowane są z kapustą lub z kapustą i grzybami. Często do tego gości na stole jeszcze kapusta z grochem lub kapusta z kaszą jaglaną albo kapusta w…
Koktajle raczej kojarzą nam się z gorącym latem, orzeźwieniem, soczystymi owocami. A co powiecie na koktajle zimą? Czy warto? Jak je zrobić? Nic prostszego! Dziś zachęcimy Was do koktajlowych eksperymentów…
Zielone warzywa to podstawa naszej diety! I zarówno pod kątem zdrowotnym i… emocjonalnym! Zielona barwa nas uspokaja, a w połączeniu z jedzeniem sprawia, że czujemy, że naprawdę mamy własne zdrowie…
Bio sos paprykowy to szybkie, wygodne i nieziemsko smaczne rozwiązanie na nudę w kuchni! Można z nim wyczarować niezwykłe potrawy, a tym, które nam się już trochę znudziły, dodać zupełnie…
Marynowana papryka, zaraz po dyni może być okrzyknięta królową jesieni. Cudownie komponuje się z wieloma potrawami, podkręcając ich smak swoją kwaskowością. Do czego możemy ją dodać, by cieszyć się wspaniałym…
Topinambur, inaczej słonecznik bulwiasty, to niegdyś podstawa diety Indian z Ameryki Północnej. To jesienne i zimowe warzywo zachwyca smakiem zarówno na surowo jak i po lekkiej obróbce termicznej. Poza tym,…