Od tysięcy lat w medycynie chińskiej (i nie tylko), kiełki stanowią podstawę codziennego jadłospisu. Dlaczego? Podczas kiełkowania, rośliny uaktywniają swoje enzymy, dzięki którym jesteśmy w stanie przyswoić moc składników odżywczych…
Wiadomo, świeże owoce są najlepszym wyborem, zawsze! Ale czasem się nie da zjeść pysznej truskawki czy porzeczki w środku zimy, szczególnie, gdy po zapasach zostały tylko puste szuflady w zamrażarce……
Co takiego ma w sobie szpinak, że tak go na okragło chwalimy i polecamy? Na pewno nie ma wiele kalorii. Na szczęście, wiec można sobie pozwolić na niego w większych ilościach…
Czy znacie skalę ANDI (Aggregate Nutrient Density Index)? Oznacza ona stosunek wartości odżywczej do kaloryczności produktu. Mówimy o tym nie bez powodu, bowiem jarmuż zdobył pierwsze miejsce wśród innego pożywienia, co czyni…
Od zawsze jesteśmy zwolennikami nasion roślin strączkowych, dlatego stale poszerzamy naszą ofertę o te produkty. Wychodząc naprzeciw Waszym oczekiwaniom, szczególnie takim, aby zdrowo zaoszczędzić czas, oddajemy w Wasze ręce gotowaną…