Banalnie prosta pasta z natki pietruszki urozmaici nasze letnie menu. I wspaniale wpłynie na nasze zdrowie. A że pietruszki (i natki!) teraz pod dostatkiem, to nie ma wymówek. Zatem do…
Zielony ogórek to częsty bywalec naszych kuchni! Kroimy na kanapki, dodajemy do sałatek czy robimy mizerię. Na szczęście coraz więcej osób sięga po ogórki, by nie tylko je zakisić czy…
Śliwy uginają się pod ciężarem owoców, więc trzeba korzystać i je jeść! I na surowo i w owsiankach, ale czasem warto osłodzić sobie życie i zrobić najlepsze na świecie ciasto…
Dziś ciąg dalszy na moc przepisów z marchewki. Przypominamy, że pierwszą część znajdziecie o TU (klik). I od razu przechodzimy do rzeczy, bo już jesteście ekspertami od właściwości marchewki i…
Co zrobić z marchewki? A zrobić coś trzeba, bo jest nie tylko tania i łatwo dostępna, ale przede wszystkim zdrowa. O jej właściwościach pisaliśmy już nie raz (nie czytaliście –…
Mamy już pyszne świeże pomidory! Wiadomo, do kanapek, do sałatek smakują wybornie, ale nie bójmy się ich poddawać obróbce termicznej. Dlatego proponujemy krem z pomidorów i zaraz zdradzimy o co…
Wakacje rozpoczęły się na dobre, dlatego warto uważnie przygotować się do drogi. Przekąski na podróż, jeśli przyrządzimy je z rozwagą i pomysłem, nie tylko umilą nam godziny spędzone za kierownicą…
Indyjskie placki cebulowe, znane także (przede wszystkim!) jako cebulowe Bhaji to świetna alternatywa dla placków z cukinii czy ziemniaczanych. Czasem, gdy mamy ochotę na jakąś przegryzkę lub “lekki” obiad (smażone…
Dziś będzie tak troszkę nietypowo. Cały czas rozprawiamy o właściwościach odżywczych i zdrowotnych produktów spożywczych, wymieniamy się przepisami. Jest to cudowne, bowiem zdrowe jedzenie staje się naszym naturalnym wyborem. Ale…
Kapusta to znane od dawien dawna warzywo, którego właściwości smakowe i lecznicze mogą zadziwiać. W Polsce kojarzona najczęściej z bigosem, pierogami z kapustą i grzybami, kapuśniakiem lub po prostu młodą…