Żeby cieszyć się dobrym zdrowiem, samopoczuciem i zgrabną sylwetką, to obok zróżnicowanej diety i czasu dla siebie (dla swojego ducha) niezbędne jest włączenie do codziennego życia sportu. Aktywność fizyczna jest…
Pośród wielu ekologicznych produktów naszej Farmy, obok świeżych warzyw znajdziecie także gotowe dania, oparte na naszych własnych, unikatowych recepturach. Wśród nich mamy także gotowe sosy, które potrafią zmienić standardową potrawę…
Awokado to pyszny, zdrowy owoc, ale wielu nastręcza kulinarnych problemów… bo nie wiadomo jak to jeść… Jego botaniczna nazwa to smaczliwka wdzięczna – pięknie, nieprawdaż? Rośnie na wiecznie zielonych drzewach…
Jak zapytamy o jarmuż – powiecie, że najlepszy w koktajlach. Gdy wspomnimy o ziemniakach – okaże się, że to obowiązkowy dodatek do obiadu. Co powiecie o rzepie? Rzepa? A z…
Jabłka to najbardziej popularne polskie owoce, którymi możemy cieszyć się niemalże cały rok. Są niezastąpione w kuchni, bowiem można ich użyć niemalże do każdego posiłku, zarówno na słodko i na…
Coraz więcej osób decyduje się na ograniczenie lub całkowitą eliminację mięsa ze swojej diety. Powodów jest tyle, co ludzi i nie ma znaczenia komu jakie przyświecają poglądy i ideologie. Najważniejsze,…
Pochodzący z Bliskiego Wschodu por należy do roślin z podrodziny czosnkowych. Znany już w starożytności, do Polski trafił dopiero w średniowieczu. Obok cebuli oraz czosnku, to właśnie on sprawia, że smak…
Marchewka to takie wdzięczne warzywo, które możemy wykorzystać na wiele sposobów. A że zazwyczaj znajdziemy ją w każdym domu, to zawsze można z niej przyrządzić coś wyśmienitego. Dziś mamy dla…
Spójrzmy na nasze tygodniowe jadłospisy. Jak często występuje w nich kasza? Wśród większości Polaków niestety za rzadko, a jeśli już to zazwyczaj gryczana z gulaszem… Dlaczego tak się dzieje? Bo…
Jedną z bardziej popularnych diet jest dieta, w której ograniczamy węglowodany, z rozbiegu wszystkie, co jest zupełnie niesłuszne. O tym, dlaczego trzeba spożywać węglowodany (i skąd je czerpać), pisaliśmy o…