Przecier ogórkowy to doskonała baza do zupy, szczególnie gdy nie mamy pomysłu na obiad lub trzeba przyrządzić coś na szybko. Dorzucamy warzywa – marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, seler, przyprawy, oliwę i…
Święta mają to do siebie, że często, bez względu na to, jak bardzo mocno postanawiamy zachować umiar przy stole, tracimy zdrowy rozsądek i przeholowujemy z jedzeniem. Gdyby faktycznie tak się…
Lukrowane babki, ozdobne mazurki, puszyste serniki… To zazwyczaj gości na wielkanocny stole. Żeby urozmaicić nasze desery, nie tylko na święta, proponujemy dziś słodkie przekąski. I do tego zdrowe! A wśród…
Ćwikła z chrzanem to doskonały dodatek zarówno do dań głównych, przekąsek czy innych smakołyków, np. tych wielkanocnych! Można ją zajadać i na zimno i na ciepło. Poza smakiem, cenimy ją…
Astronomiczna wiosna już przyszła, więc chcąc nie chcąc – nie zważając na aurę za oknem, pora powoli przestawiać się na wiosenne menu. W końcu zaraz na straganach (i oczywiście na…
Tak jak obiecaliśmy, tak robimy. Inspirujemy do włączenia papryki do swojego menu. O tym, dlaczego warto po nią sięgać pisaliśmy o TU (klik). Dziś w roli głównej będzie faszerowana papryka…
Pośród wielu ekologicznych produktów naszej Farmy, obok świeżych warzyw znajdziecie także gotowe dania, oparte na naszych własnych, unikatowych recepturach. Wśród nich mamy także gotowe sosy, które potrafią zmienić standardową potrawę…
Awokado to pyszny, zdrowy owoc, ale wielu nastręcza kulinarnych problemów… bo nie wiadomo jak to jeść… Jego botaniczna nazwa to smaczliwka wdzięczna – pięknie, nieprawdaż? Rośnie na wiecznie zielonych drzewach…