Jak zapytamy o jarmuż – powiecie, że najlepszy w koktajlach. Gdy wspomnimy o ziemniakach – okaże się, że to obowiązkowy dodatek do obiadu. Co powiecie o rzepie? Rzepa? A z…
Jabłka to najbardziej popularne polskie owoce, którymi możemy cieszyć się niemalże cały rok. Są niezastąpione w kuchni, bowiem można ich użyć niemalże do każdego posiłku, zarówno na słodko i na…
Pochodzący z Bliskiego Wschodu por należy do roślin z podrodziny czosnkowych. Znany już w starożytności, do Polski trafił dopiero w średniowieczu. Obok cebuli oraz czosnku, to właśnie on sprawia, że smak…
Marchewka to takie wdzięczne warzywo, które możemy wykorzystać na wiele sposobów. A że zazwyczaj znajdziemy ją w każdym domu, to zawsze można z niej przyrządzić coś wyśmienitego. Dziś mamy dla…
Spójrzmy na nasze tygodniowe jadłospisy. Jak często występuje w nich kasza? Wśród większości Polaków niestety za rzadko, a jeśli już to zazwyczaj gryczana z gulaszem… Dlaczego tak się dzieje? Bo…
Święta i Sylwestrowe szaleństwa za nami, a przed… ferie zimowe! Korzystając z wolnego od szkoły, wiele osób wybiera się na południe, by szusować na stokach. Jazda na nartach, ale także…
Ostatni tydzień roku to istne tournee kulinarne. Wigilia, dwa dni świąt, a zaraz po tym noc sylwestrowa, podczas której trzeba koniecznie coś zjeść, by nie paść z braku sił od…
Zagalopowaliście się przy świątecznym stole? I teraz chcecie wrócić do normy, by móc jeszcze poszaleć podczas sylwestrowej imprezy, co? Oto kilka wskazówek na mini oczyszczanie po świętach, czyli jak doprowadzić…