Oczyszcza, odtruwa i odkwasza organizm. Jest źródłem wielu witamin i minerałów. Co to takiego? Naturalnie bio botwinka! Wiosna bez niej, to czas stracony! Czym właściwie jest? Jakie ma właściwości? Co…
To już piąty miesiąc, gdy krok po kroku wzbogacamy nasze jadłospisy i warzywa i owoce. W maju wybraliśmy dla Was takie trio: rzodkiewka, sałata i… grejpfrut! To, co łączy wszystkie…
Czy dieta anti-aging, czyli taka, którą celowo i kierunkowo będziemy wspierać nasze ciało i wygląd zewnętrzny działa? Czy ma sens? Czy damy radę “oszukać” biologię? Naturalnie każde wsparcie organizm i…
Kontynuująca nasz noworoczny program, na kwiecień wybraliśmy dla Was ogórki i morele – i na surowo i w postaci różnych przetworów. Szczególną uwagę zwrócimy na ogórki kanapkowe, które są jednocześnie…
Temat żywienia dzieci jest zawsze aktualny. Lekarze biją na alarm, bo nadwaga i otyłość wśród dzieci rośnie w zastraszającym tempie. Dietetycy prześcigają się w argumentach wspierających zdrowe odżywianie i posiłki…
Bataty, czyli słodkie ziemniaki, cieszą się coraz większą popularnością w naszych kuchniach. Występują w setkach różnych odmian, a ich miąższ może przyjmować różne zabarwienie. Wyróżniamy barwy białą, beżową, czerwoną, różową,…
Kontynuując nasze całoroczne wyzwanie, w marcu zaprosimy do naszych kuchni 2 owoce i 2 warzywa. Akcent polskości zapewnią seler i fasola, a egzotycznych bodźców dostarczą mango i ananas. I przed…
23 lutego kolejny raz będziemy obchodzić Ogólnopolski Dzień Walki z Depresją. To okazja, by dowiedzieć się jak rozpoznać, a następnie walczyć z tą podstępną chorobą. Granica między smutkiem, przygnębieniem a depresja…