W listopadzie dużą uwagę zwracamy na to, jak gotować, jakich gadżetów używać w naszych kulinarnych eksperymentach. Dlatego też warto się pochylić nad tym, co powinna skrywać nasza domowa spiżarnia. Naturalnie…
Woreczek na żywność – czy to po prostu trend zakupowy czy świadomy zdrowy wybór? Czy ma być niezwykłym dziełem sztuki czy jednak przede wszystkim użytecznym gadżetem? I czy w ogóle…
Okazuje się, że wielu z nas brakuje rozgrzewającego słońca, dlatego czas rozgrzać się pysznym jedzeniem. Mamy dla Was kilka propozycji na dania z kardamonem, choć nie zabraknie i innych energetycznych…
Kontynuując nasz cykl zimowych, korzennych przypraw dziś zgłębimy, co skrywa przed nami kardamon. Znalazł on zastosowanie zarówno w kuchni jak i w medycynie naturalnej. Pierwsze doświadczenia (opisane) mieli z nim…
Listopad obfituje w różne “zdrowe dni”, m.in. świętujemy Dzień Weganizmu. Ale to też miesiąc gdzie na uwadze mamy zdrowe jedzenie i zdrowe gotowanie. To doskonała okazja, by obalić wszelkie mity…
Po ostatnim naszym wpisie (zerknijcie TU – klik) nikt nie ma wątpliwości, że kalafior i cykoria powinny częściej lądować na naszych stołach. Tylko co z nimi zrobić? Zupa kalafiorowa jest…
To już przed ostatni miesiąc naszego warzywno-owocowego wyzwania! Mam nadzieję, że na Waszych stołach rozgościły się na dobre i buraki, kapusty, pietruszki, selery, jarmuż, jabłka, gruszki i wiele innych darów…
Listopad zaczynamy światowym dniem wegan, dlatego dziś serwujemy dla Was wegańskie smakołyki. A że złota polska jesień trochę nas już zostawiła, to pocieszymy się czymś rozgrzewającym i słodziutkim! Ale naturalnie…
Zmiana czasu za nami, zatem wieczory będą (pozornie) dłuższe, więc to dobry moment, aby nadrobić zaległości w czytaniu! Zatem co czytać? Warto sięgnąć po zdrową literaturę i poszerzyć swoją wiedzę…
Kanapka to najczęściej wybierana forma posiłku na śniadanie, II śniadanie czy kolację. Towarzyszy nam na wycieczkach i piknikach. Często kojarzona z kromką chleba i czymś niedbale na nią rzuconym. Chcemy…