Gotowe dania – większa dostępność dla Was

Gotowe dania, takie jak Bio bigos wegański czy Bio flaczki wegańskie cieszą się wśród Was dużym uznaniem. Serdecznie dziękujemy, że tak często po nie sięgacie. Aby ułatwić Wam dostęp do naszych zdrowych słoiczków, wprowadziliśmy je także do sieci sklepów Lidl, gdzie również dostaniecie nasze bio warzywa.

Gotowe dania – różne sposoby podania

Czas izolacji sprzyja temu, aby więcej samodzielnie eksperymentować w kuchni. Jednak z drugiej strony zdajemy sobie sprawę, że praca zdalna połączona często z jednoczesną opieką i edukacją dzieci oraz typowym, codziennym „ogarnianiem domu”, może czasem już nas frustrować. Dlatego wychodzimy Wam naprzeciw i chcemy zaproponować pomysły, w jaki sposób możemy wykorzystać gotowe dania, aby na naszym talerzu było spore urozmaicenie.

  • bio bigos wegański – naturalnie zdrowy i wyśmienity jako niezależne danie. Ale…! Ile można jeść samą kapustę? Dlatego koniecznie spróbujcie zrobić sobie taki obiad:
    • bigos podajemy z bio puree ziemniaczanym i z kotlecikami z selera. Możecie je wykonać wg tego przepisu „kotlety z selera” (klik) lub po prostu pokroić seler na grube plastry i delikatnie zarumienić na patelni w panierce lub bez. Z selerowymi kotletami także będzie wyśmienicie smakowała bio kapusta z grochem. Z kapustą też dobrze smakują kotleciki sojowe.
  • bio flaczki wegańskie – wiadomo, najlepiej smakują z dobrym, świeżym chlebem lub z grzankami. Jednak mamy propozycję, by z zupy zrobić drugie danie…!
    • do flaczków dodajemy passatę i razem podgrzewamy. Przygotowujemy ryż, kaszę lub makaron i łączymy. Flaczki wykorzystujemy jako sos. Dla złamania smaku, warto zjeść z ogórkiem kiszonym!
  • bio lunch z dyni – możemy wykorzystać tak samo jak flaczki – dodatek do ryżu czy makaronu a nawet nadzienie do naleśników (więcej inspiracji TU – klik). To także pożywna baza do zrobienia własnych kotletów:
    • gotujemy kaszę jaglaną, łączymy z dyniowym lunchem, jeśli potrzeba zagęszczamy siemieniem lnianym lub jajkiem. Obficue dodajemy ulubione zioła i świeżą natkę pietruszki. Formujemy kotleciki i smażymy lub pieczemy.

Pomysłów na wykorzystanie gotowych dań jest wiele. Do puree z ziemniaków wystarczy przygotować różnorodne sosy, choćby najprostszy – pieczarkowy czy marchewkę z groszkiem. Soję w sosie pomidorowym potraktujmy jako zupę, dodając do niej marchewkę, pietruszkę i seler i rozcieńczając bulionem czy passatą. Liczymy na to, że podzielicie się także swoimi pomysłami na przerobienie naszych słoiczków! Które gotowe dania przypadło Wam najlepiej do gustu?

Komentarze