Kolejna odsłona wegańskiej, bezglutenowej opcji śniadaniowej !

Gdy macie jeszcze pod ręką świeże malinki, koniecznie spróbujcie owsianki waniliowo – kokosowej !

Płatki owsiane możemy zalać wodą dzień wcześniej lub przygotować przed samym śniadaniem, chwilkę je gotując.

Idealna opcja śniadaniowa dla każdego 🙂

Składniki:

# 100 g bezglutenowych płatków owsianych górskich

# 250-300 ml dowolnego mleka roślinnego (sojowe/ryżowe/migdałowe)

# 4 łyżki ekologicznych wiórek kokosowych

# 1 laska wanilii

# kilka łuskanych orzechów włoskich

# 2 garście malin

# ewentualnie: 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

1.   Płatki wsypujemy do rondelka, zalewamy mlekiem i dokładnie mieszamy. Chwilkę gotujemy aż dobrze zmiękną.

2.   Pod sam koniec dodajemy wiórki kokosowe i laskę wanilii.

3.   Ugotowane płatki przekładamy do miseczki, dodajemy ewentualnie miód i posypujemy malinami i orzechami włoskimi.

Smacznego!

Zespół Farmy Świętokrzyskiej