Pośród wielu ekologicznych produktów naszej Farmy, obok świeżych warzyw znajdziecie także gotowe dania, oparte na naszych własnych, unikatowych recepturach. Wśród nich mamy także gotowe sosy, które potrafią zmienić standardową potrawę nie do poznania, dodając jej wyrazistego smaku i cudownego aromatu.
Nasze gotowe sosy to:
Sosy te to miks pysznych pomidorów, cebulki i papryki. Słodyczy dodaje im m.in.miód wielokwiatowy. Nie martwcie się, nie znajdziecie tu syropu glukozowo-fruktozowego!
No dobrze, ale do czego te gotowe sosy dodać? Przeczytajcie nasz inspiracje:
Ryż pieczarkowo – ananasowy
Składniki:
- papryka
- marchewka
- cebula
- 5 pieczarek
- 3 krążki ananasa
- ząbek czosnku
- ryż brązowy
I gotujemy:
Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oliwie w niedużym garnku. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć, a następnie dodać do nich cebulę z czosnkiem. Marchew i paprykę pokroić w kostkę, gotować 7-10 min i dodać do pieczarek. Do warzyw dodać ananasa, pokrojonego w małe kawałki oraz sos słodko-kwaśny (z chili lub bez). Tak powstały sos nakładamy na ugotowany ryż!
Makaron z chrupiącymi warzywami
Składniki:
I gotujemy:
W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią pokrojone świeże warzywa oraz fasolkę i smażymy 6-9 minut, często mieszając. Następnie zalewamy warzywa sosem słodko-kwaśnym (z chili lub bez) i gotujemy kilka minut. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i podajemy z warzywnym sosem.
Proste i pyszne!