Śniadania to bardzo ważny posiłek dnia. Coraz częściej sięgamy po owsiankę czy jaglankę, jednak mimo wszystko częstym wyborem są także kanapki. I pada tu bardzo ważne pytanie: co na kanapki, aby nie były monotonne a jednocześnie by dostarczały energię i odpowiednie składniki odżywcze i pokarmowe. W zależności od naszych potrzeb zdrowotnych i smakowych możemy sięgnąć po liczne rozwiązania…

Co na kanapki?

Kanapki mogą być naprawdę różnorodne. W zasadzie nic nas nie ogranicza, poza wyobraźnią. Kluczowe jednak jest, aby wybierać zdrowe i dobrej jakości pieczywo oraz, by nie żałować sobie surowych warzyw. A co zatem włożyć pomiędzy kromkę chleba a sałatę, ogórki, pomidory, paprykę…? Dziś zaprezentujemy Wam 4 nasze smarowidła:

  • Bio Paprykarz Świętokrzyski – stworzony na bazie kaszy jaglanej z dodatkiem marchewki, cebuli i koncentratu pomidorowego. Z wyczuciem doprawiony licznymi przyprawami i sosem sojowym.
  • Bio Paprykarz Wegański – w tym paprykarzu bazę stanowi brązowy ryż. Naturalnie znajdziemy tu marchew, cebulę i passatę pomidorową, a smaku dodaje m.in. słodka papryka, sezam, czarnuszka czy lubczyk.
  • Bio Pasztet Jaglany – jak sama nazwa wskazuje opiera sie ona na kaszy jaglanej. Do tego dodaliśmy słonecznik, cebulę i czosnek, doprawiliśmy i… pycha!
  • Bio Pasztet Gryczany – to pasztet, w którym obok kaszy gryczanej, słonecznika i cebuli znajdziecie suszone grzyby Shitake, które dodają niezwykłego smaku i aromatu.

Wszystkie składniki naszych produktów pochodzą z rolnictwa ekologicznego!

Zarówno paprykarze jak i pasztety będą doskonale komponować się z BIO Ogórkami Kanapkowymi. Jest to nasza nowa receptura na wyśmienity produkt. Co ważne, do przyrządzenia tych smakołyków użyliśmy naturalnie eko produktów – octu jabłkowego oraz cukru trzcinowego. Ten duet sprawia, że trudno ograniczyć się ze spożyciem ogórków wyłącznie na kanapki!

A gdy mamy ochotę na coś słodkiego…

Jako że w kwietniu stawiamy na morele – na słodko proponujemy kanapkę z konfiturą właśnie z tych owoców. To co jest najcudowniejsze, to to, że w jej skład wchodzą wyłącznie morele i cukier trzcinowy. Nie zawiera żadnych sztucznych konserwantów, substancji żelujących i innych cudów. Poza kanapkami, sprawdzi się ona także w przygotowaniu różnego rodzaju deserów, babeczek – zarówno do pieczenia jak i do przełożenia ciasta. Jeśli lubicie eksperymentować, koniecznie dodajcie odrobinę konfitury do lodów czekoladowych lub waniliowych!

To jest także doskonały dodatek do naleśników, placuszków oraz gofrów.