Uwielbiamy Was zaskakiwać naszymi nowymi produktami! I wiemy, że Wy też kochacie nasze nowości, za co Wam serdecznie dziękujemy! Od kilku tygodni są z nami 2 nowe przetwory: Bio Relish z kiszonymi burakami oraz Bio Ketchup z cukinii. Próbowaliście już?

Gwarantujemy, że te dodatki odmienią Wasze stare potrawy w nowe, zaskakująco pyszne dania! Zobaczcie, jak sprytnie zamknęliśmy zdrowie w małych słoiczkach!

Bio relisch z kiszonymi burakami

Najpierw odpowiedzmy sobie na pytanie czym właściwie jest relish, bo nazwa ta nie brzmi po polsku ani trochę. Otóż relish to dodatek do potraw, spotykany na całym świecie. Przygotowuje się go głównie z warzyw z przyprawami, czasem także z dodatkiem owoców. W konsystencji ani to sos ani to pasta – coś pomiędzy.

Bio relish z kiszonymi burakami – nasza własna receptura. Bazą tego przetworu są trzy warzywa: pomidory, papryka i buraki kiszone. Są to produkty pełne witamin i składników mineralnych, a także szczycące się wysoką zawartością błonnika. Gdy przypomnicie sobie wpis o zakwasie (można go znaleźć TU – klik), to zobaczycie jak wielką moc mają kiszonki, w tym kiszone buraki. To naturalne wsparcie naszej odporności i oczyszczanie organizmu w jednym. Dlatego też, przemycamy je wszędzie gdzie się da, abyśmy z każdym kęsem dbali o nasze zdrowie!

Jedna warzywa to nie wszystko. Smaku relishu podkręca tu dodatek suszonych śliwek kalifornijskich oraz liczne przyprawy. Wśród nich znajdziecie: ostrą, mieloną paprykę, tymianek, oregano czy czosnek niedźwiedzi, a to wszystko  z upraw ekologicznych!

Bio ketchup z cukinii

Tęsknicie zimą za cukinią? Lekkostrawna, pyszna, sycąca! Idealna, by przypomnieć sobie w mroźne dni smak lata. I spełniliśmy Wasze marzenie opracowując pyszną recepturę na Bio ketchup z cukinii. Jego skład to przede wszystkim cukinia – stanowi 98% naszego produktu. Smak i konsystencję zapewnia nam także dodatek pomidorowej passaty. Do tego szczypta, albo i dwie ziół prowansalskich, curry i czarnego pieprzu i wyśmienity ketchup gotowy!

Te dwa produkty są doskonałym dodatkiem do naprawdę różnych potraw i na zimno i na ciepło. I na szybko i gdy chcemy zrobić ucztę przy stole. O tym, do czego można je wykorzystać, przeczytacie w następnym wpisie!