Zwracamy się z prośbą o przedstawienie oferty na:Pszenica ekologiczna w ilości 100-120 ton w cenie 1,60PLN/KG brutto
![](https://farmaswietokrzyska.pl/wp-content/uploads/2022/02/Depositphotos_21908997_XL@0.5x-814x670.webp)
Pochodzenie produktów spożywczych w coraz większym stopniu wpływa na decyzje zakupowe klientów. Niemal połowa Polaków uważa, że na rynku powinno być więcej żywności od polskich firm – wynika z raportu Farmy…
![](https://farmaswietokrzyska.pl/wp-content/uploads/2022/03/DSC_6373-1-814x670.jpg)
Żywność ekologiczna oznacza więcej witamin i minerałów oraz brak szkodliwych produktów ochrony roślin. Konsumenci wiedzą to coraz lepiej. Niemal 7 na 10 klientów kupujących produkty bio jest w stanie zapłacić…
![](https://farmaswietokrzyska.pl/wp-content/uploads/2021/05/vegetables-1085063_1280-814x670.jpg)
W nowej piramidzie żywienia podstawą zdrowej diety są warzywa i owoce. Tymczasem z najnowszych danych Eurostatu wynika, że Polacy jedzą ich zdecydowanie mniej niż większość krajów Europy. Jedynie 9 proc.…
![](https://farmaswietokrzyska.pl/wp-content/uploads/2022/03/20211015_105538-814x670.jpg)
Certyfikaty, którymi oznaczona jest żywność bio, są podstawą jej wiarygodności. Jednak tylko co czwarty klient, który kupuje jedzenie ekologiczne sprawdza, czy dany produkt ma go na opakowaniu – wynika z…
![](https://farmaswietokrzyska.pl/wp-content/uploads/2022/03/wiedza.jpg)
Dostępność żywności ekologicznej wciąż nie do końca odpowiada na zapotrzebowanie, ale jest dużo wyższa niż jeszcze kilka lat temu. To głównie dzięki rozszerzaniu asortymentu w dyskontach oraz rozwojowi sprzedaży przez…
![](https://farmaswietokrzyska.pl/wp-content/uploads/2022/02/Depositphotos_162344672_DS-1-814x670.jpg)
Z najnowszych danych GUS wynika, że w 2020 roku ekologiczne metody produkcji stosowało 18,6 tys. gospodarstw. To o 0,3% mniej niż rok wcześniej, ale wzrósł areał tych gruntów. Jeszcze w…